Susu Kambing Hi Goat



Susu kambing Hi Goat kaya dengan protien, enzim dan mengandungi bahan anti penuaan, antiarthritis dan antibarah. Ia mengandungi berbagai antibodi untuk merawat penyakit gastrik, sakit jantung peringkat awal, demam kuning, penyakit lelah, sakit kulit, memulihkan tenaga batin, ulser perut serta membantu dalam pembentukan gigi dan tulang. Selain itu, ia dijadikan bahan untuk membuat dadih, ais krim, keju dan mentega. Malahan, industri komestik kini juga mengeluarkan produk berasaskan susu kambing seperti syampu, krim muka, sabun dan krim pencukur.
Antara bahan yang terkandung dalam susu kambing Hi Goat ialah;
Tenaga
Vitamin B2Vitamin AVitamin B1
Vitamin C
Protein
Vitamin DVitamin B12Inositol
Asid Folik
Lemak
Zat Besi
Sodium
SeleniumPotassium
Karbohidrat
KalsiumGula
Mengapa susu Hi Goat menjadi pilihan?
*Tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) = penyebab utama alahan.

*Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi :-
> Protein 2.1 kali ganda
> Kalsium 2.2 kali ganda
> Zat Besi 2.0 kali ganda
> Potasium 2.1 kali ganda
> Vitamin A 3.8 kali ganda
> Garam Galian 2.0 kali ganda
> Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu
*Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi
*Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam
*Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja
*Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali